DEN HÄR BLOGGEN DRIVS AV KULTURMILJÖ HALLANDS BYGGNADSVÅRDSAVDELNING. HÄR BERÄTTAR VI OM VÅRT DAGLIGA ARBETE. VÄLKOMMEN!

måndag 19 maj 2014

Slutkonferens Kreativa kraftfält Skaraborg














Vi har tidigare berättat om projektet Kreativa kraftfält i Halland här i bloggen. Det genomfördes mellan 2011 och 2013 som ett samarbete mellan Kulturmiljö Halland, Region Halland och italienska forskare i syfte att tydliggöra kulturens betydelse för hållbar utveckling och regional tillväxt. Rapporten finns att ladda ner på Kulturmiljö Hallands hemsida.

En liknande studie har nu genomförts i Skaraborg och torsdag 15 maj hölls en slutkonferens för det projektet. Halland deltog bland annat genom att undertecknad berättade om resultaten från Halland och Stiftelsen Hallands länsmuseers ordförande Gunnel Bengtsson gav sin syn på projektet under konferensens avslutande paneldebatt.

Massimo Buscema beskriver matematiska teorier.



















De italienska forskarna Pier Luigi Sacco, Massimo Buscema och Guido Ferilli berättade om de ekonomiska teorier och avancerade matematiska modeller som ligger till grund för metoden som använts. Före detta landsantikvarien på Kulturmiljö Halland, numera professor vid Uppsala universitet, Christer Gustafsson gav en analys av resultaten.


Inlagt av

//Dennis Axelsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar