DEN HÄR BLOGGEN DRIVS AV KULTURMILJÖ HALLANDS BYGGNADSVÅRDSAVDELNING. HÄR BERÄTTAR VI OM VÅRT DAGLIGA ARBETE. VÄLKOMMEN!

onsdag 14 maj 2014

En dag i Laholm

Igår gjorde jag en liten rundtur i Laholms kommun på olika uppdrag. Först en slutbesiktning av arbetena på Hökagården, som för övrigt ska få diplom för god byggnadsvård nästa vecka. Det är lite detaljer kvar, men är i stort sett färdigt, och fint blir det!

Sen gick färden vidare till Ysby där Snickarenilsson bygger nya vingar till Sunnvära kvarn. Vingarna blåste sönder i en storm härom året på den gamla holländarekvarnen som står i Värö socken, nära E6. Nu byggs det nya vingar, efter konstens alla regler, i virke av god kvalitet; ek, douglasgran och lärk, i en verkstad utanför Ysby. I juni ska vingarna monteras upp på plats.

Färden avslutades inne i Laholm, i regnet. En rekognoseringstur inför sommarens stadsvandring i den gamle stadsarkitekten Sven Bögh-Andersens fortspår. Det är fascinerande att Hallands bäst bevarade stadskärna samtidigt kan visa upp en sådan intressant samling av arkitektur från 1950-70-talen.
Arbetena på Hökagården i Mellbystrand är snart klara.

De nya vingarna till Sunnvära kvarn byggs på en verkstad utanför Ysby .

En av Sven Bögh-Andersens intressanta villor från 1950-talet, intill kyrkan i Laholm.

Visste ni förresten att Napoleon står "staty"i en trädgård i Laholm sedan 1888?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar