DEN HÄR BLOGGEN DRIVS AV KULTURMILJÖ HALLANDS BYGGNADSVÅRDSAVDELNING. HÄR BERÄTTAR VI OM VÅRT DAGLIGA ARBETE. VÄLKOMMEN!

onsdag 7 maj 2014

2014 års mottagare av Hallands museiförenings byggnadsvårdsdiplom

Den 20 maj delas två välförtjänta diplom ut på Museiföreningens årsmöte. I år delas diplomet ut till två helt olika byggnader från samma tid; 1920-talet, som vi ser som föredömen inom byggnadsvården, också av två helt olika skäl. Även om resultatet är två mycket vackra byggnader, väl omhändertagna.

Kaninen 3 på Engelbrektsgatan är ett flerfamiljshus som genom kontinuerligt underhåll fått behålla sin fantastiska arkitektur och detaljer genom årtiondena, en pärla i tjugotalsklassicistisk stil. Ett gott exempel på hållbart förhållningssätt i en värld där vi måste vara varsamma med våra resurser!
Kaninen 3
Hökagården i Mellbystrand byggdes på 1920-talet som ett av länets många barnkolonier i en nationalromantisk stil; enkel men full av vackra detaljer som lyfter arkitekturen till något utöver det vardagliga. Genom Mellbystrandsföreningens försorg, har huset återfått sin glans exteriört. Interiören var väldigt förändrad men har nu omskapats utifrån kvaliteter från 1920-talet, men omformats så att byggnaden nu ska kunna bli en samlingspunkt för ortens invånare.

Hökagården där renoveringsarbetet ännu pågår för fullt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar