DEN HÄR BLOGGEN DRIVS AV KULTURMILJÖ HALLANDS BYGGNADSVÅRDSAVDELNING. HÄR BERÄTTAR VI OM VÅRT DAGLIGA ARBETE. VÄLKOMMEN!

tisdag 15 januari 2013

Laholms översiktsplan

In i det sista pågår skrivandet av remissvar på översiktsplanen för Laholms kommun. Nu finns möjligheten att påverka planeringen av hur marken i kommunen ska utvecklas de närmsta åren och vi måste vara aktiva och framåttänkande i vårt yttrande. Det är en diger lunta dokument att ta sig igenom och ta ställning till; kan den föreslagna utbyggnaden ske utan att skada kulturhistoriska värden? Vilka konsekvenser får förslagen för utpekade värden i landskap och bebyggelse?

Vi har ju under hösen rest runt i hela kommunen för att uppdatera kulturmiljövårdsprogrammet för Laholms kommun, vilket berättats om i tidigare blogginlägg. Vi har därför en ganska god bild av hur kommunen ser ut, men ännu är vi inte klara med urvalet av vilka miljöer som är de viktigaste ur kulturmiljövårdssynpunkt, vilket påverkar våra synpunkter på överisktsplanen. Tanken är dock att vi ska få med urvalet i utställningsskedet av ÖP:n till sommaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar