DEN HÄR BLOGGEN DRIVS AV KULTURMILJÖ HALLANDS BYGGNADSVÅRDSAVDELNING. HÄR BERÄTTAR VI OM VÅRT DAGLIGA ARBETE. VÄLKOMMEN!

onsdag 4 februari 2015

Arbetet fortskrider

Nytt år och nya tag! Vi har mycket på gång på byggavdelningen på Kulturmiljö Halland och de första veckorna har präglats av intensivt skrivbordsarbete. Kulturmiljöprogrammet för Halmstad kom fint och tryckt strax före jul och nu lägger vi sista handen vid programmet för Laholms kommun. Lite justeringar av text, bild och kartor så räknar vi med att skicka över materialet (41 miljöer och 358 sidor långt) till Laholms kommun för påsyn. Kanske får vi se det tryckt innan året är slut?!
Liten stuga i Åstarp, vid Hallandsåsens fot.

Geomteriska former på Torngatan i Laholm.
Sen ska jag ut i fält igen, så snart väder och dagsljus tillåter. Kyrkogårdarna i Veinge, Tjärby och Mästocka ska dokumenteras. En kulturhistorisk dokumentation utgör en viktig del i en framtida vård- och underhållsplan för kyrkogårdarna. Det finns knappt någon annan plats där så mycket av en sockens historia finns samlad som just på kyrkogårdarna. Det är därför mycket viktigt att de tas om hand så att de kulturhistoriska värdena inte försvinner.
Arbetet med att vårda kyrkgårdarna pågår ständigt, här i Mästocka.


Senare i år kommer jag troligen ut på Tvååkers, Spannarps, Sibbarps och Dagsås kyrkogårdar för liknande jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar