DEN HÄR BLOGGEN DRIVS AV KULTURMILJÖ HALLANDS BYGGNADSVÅRDSAVDELNING. HÄR BERÄTTAR VI OM VÅRT DAGLIGA ARBETE. VÄLKOMMEN!

måndag 3 november 2014

Kulturmiljö Halland på Arkivens dag

Nu på lördag, den 8 november, går det årliga evenemanget Arkivens dag av stapeln. Det sker en hel del saker runt om i landet. Årets tema är Orostider. Programmet finns på www.arkivensdag.nu

Undertecknad ska hålla ett föredrag på biblioteket på Komedianten i Varberg. Rubriken är Varför bevara äldre bebyggelse – finns svaren i arkiven? Med utgångspunkt i några aktuella ärenden för stadsplanering i Varberg. Jag ska försöka berätta lite om hur vi använder oss av arkiv i vårt dagliga arbete, och hitta några intressanta exempel med koppling till Varberg. Tanken är att det ska handla lite om bl.a. torget, Brunnsparken och Societetsparken. Vi får se hur jag ska förhålla mig till temat Orostider, även om det ibland känns som att det alltid är orostider för kulturhistoriska miljöer.

På dagens programmet på Komedianten står även:
Andreas Karlsson, författare och historieforskare : ”Orostider i Halländska arkiv”, 
Kathinka Lindhe, journalist – ”Sorgeliga saker hände – Elvira Madigan, Sixten och mig ”. Ett världsberömt familjedrama med halländsk anknytning.
Olof Persson, författare, om boken Vandringsturer i Halland”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar