DEN HÄR BLOGGEN DRIVS AV KULTURMILJÖ HALLANDS BYGGNADSVÅRDSAVDELNING. HÄR BERÄTTAR VI OM VÅRT DAGLIGA ARBETE. VÄLKOMMEN!

måndag 11 februari 2013

BARK:s första årsmöte


6 mars hölls första årsmötet för den nya föreningen för byggnadsantikvarier på Länsmuseer i södra Sverige. Det var en ganska stor skara byggnadsantikvarier, nära 30 stycken, från 10 museer som möttes på Östergötlands museum i Linköping.

Utöver ordinarie mötesförhandlignar berättade Otto Ryding från Boverket om Plan- och bygglagens förhållande till kulturhistoriska värden och kulturmiljö. Tänkvärt och inspirerande, men också en påminnelse om vårt ansvar, att länsmuseerna verkligen har en viktig plats i samhället. Tillsammans, inom BARK, kan vi nog komma fram till hur vi på bästa sätt kan fylla denna plats.

Dessutom blir det också ett sjudande möte och samtal, mellan kollegor, nya och gamla bekanta, när så många likasinnade äntligen kan träffas på ett informellt och lättsamt sätt. Framtiden ser lovande ut!

Otto Ryding från Boverket är kanske den som är bäst insatt i hur kulturhistrosika värden ska hanteras i Plan och bygglagen.
Sittande ordförande, vår egen Dennis Axelsson, fick förnyat förtroende. Genom årsmötet är nu alla länsmuseer i södra Sverige, med Värmland, Västra Götaland och Östergötland som de nordligaste utposterna, medlemmar och representerade i styrelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar